Noi discutii intre reprezentantii HORECA si autoritatile prahovene. S-a vorbit despre responsabilitatea fata de consumatori! Au fost si presedintele si directorul general ai ANPC

[ad_1]

𝗢 𝗻𝗌𝘂𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝘁𝗮̂𝗹𝗻𝗶𝗿𝗲 𝗮 𝗶𝗻𝗱𝘂𝘀𝘁𝗿𝗶𝗲𝗶 𝗛𝗌𝗥𝗲𝗖𝗮 𝗰𝘂 𝗿𝗲𝗜𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝗻𝘁̊𝗶𝗶 𝗔𝘂𝘁𝗌𝗿𝗶𝘁𝗮̆𝘁̊𝗶𝗶 𝗡𝗮𝘁̊𝗶𝗌𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗜𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗣𝗿𝗌𝘁𝗲𝗰𝘁̊𝗶𝗮 𝗖𝗌𝗻𝘀𝘂𝗺𝗮𝘁𝗌𝗿𝗶𝗹𝗌𝗿 (𝗔𝗡𝗣𝗖)  𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗻𝗶𝘃𝗲𝗹 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹 𝘀̊𝗶 𝗿𝗲𝗎𝗶𝗌𝗻𝗮𝗹, 𝗌𝗿𝗎𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗰𝗮̆𝘁𝗿𝗲 𝗜𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁̊𝗶𝗮 𝗣𝗿𝗲𝗳𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁̊𝘂𝗹 𝗣𝗿𝗮𝗵𝗌𝘃𝗮 

Prefectul Virgiliu Nanu, subprefectul Emil Drăgănescu și comisarul  șef al CRPC RSM, Ion Iordăchescu au fost astăzi gazdele unei întâlniri între președintele ANPC, Horia Constantinescu, directorul general ANPC, Paul Anghel și operatorii economici din domeniul HoReCa din județul Prahova, dar și o parte dintre primarii U.A.T.-urilor în care aceștia își desfășoară activitatea.

Demn de știut, în cadrul acestei acțiuni de consiliere operativă, în cadrul căreia au fost încurajate discuțiile interactive,  atât președintele cât și directorul general ANPC au urmărit două linii principale la care trebuie să se raporteze cei implicați în această industrie pentru scopul comun de a avea în țara noastră un comerț civilzat, aliniat la normele Uniunii Europene.

Asemănător întâlnirilor precedente de acest gen, și de aceeastă dată a fost subliniată calitatea principală a comisariatelor regionale pentru protecția consumatorilor, aceea de a oferi în primul rând sprijin și consiliere și mai apoi de calitatea de organ de control.

Astfel, a fost făcut un apel către participanți, ca atunci când întâmpină probleme și au nevoie de audit/ consiliere, să nu ezite să solicite acest sprijin la comisariatul de care aparțin, urmând ca atunci când este efectuată verificarea în vederea auditării, să fie trasate sarcini și să fie asumate termene de remediere stabilite de comun acord cu operatorul economic.

A doua temă atinsă în cadrul întâlnirii de astăzi, a făcut referire la noile reglementări privind informarea consumatorilor la achiziția produselor în unitățile de alimentație publică.

De acum fiecare consumator va ști cu exactitate ce ingrediente și în ce pondere se află în preparatele pe care le comandă la restaurant. Acest lucru este reglementat printr-un ordin al președintelui ANPC,  publicat în Monitorul Oficial, care precizează că informațiile pentru orice ingredient depășește 20 g sunt obligatorii a fi afișate pe etichete, liste meniu și site-uri, în cazul comenzii la distanță.

„ 𝘊𝘢̂𝘯𝘥 𝘀𝘶𝘮𝘱𝘊𝘳𝘪 𝘶𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘥𝘶𝘎 𝘢𝘮𝘣𝘢𝘭𝘢𝘵, 𝘚𝘢̆𝘎𝘊𝘎̊𝘵𝘪 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘊 𝘥𝘊𝘵𝘢𝘭𝘪𝘪𝘭𝘊 𝘭𝘊𝘚𝘢𝘵𝘊 𝘥𝘊 𝘀𝘢𝘯𝘵𝘪𝘵𝘢̆𝘵̊𝘪 𝘎𝘪 𝘪𝘯𝘚𝘳𝘊𝘥𝘪𝘊𝘯𝘵𝘊 𝘱𝘊 𝘢𝘮𝘣𝘢𝘭𝘢𝘫𝘶𝘭 𝘢𝘀𝘊𝘎𝘵𝘶𝘪𝘢.

𝘋𝘢𝘀𝘢̆, 𝘪̂𝘯 𝘎𝘀𝘩𝘪𝘮𝘣, 𝘢𝘫𝘶𝘯𝘚𝘪 𝘭𝘢 𝘰𝘳𝘪𝘀𝘊 𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢̆ 𝘥𝘊 𝘢𝘭𝘪𝘮𝘊𝘯𝘵𝘢𝘵̊𝘪𝘊 𝘱𝘶𝘣𝘭𝘪𝘀𝘢̆, 𝘧𝘪𝘊 𝘀𝘢̆ 𝘷𝘰𝘳𝘣𝘪𝘮 𝘥𝘊𝘎𝘱𝘳𝘊 𝘳𝘊𝘎𝘵𝘢𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵, 𝘧𝘪𝘊 𝘀𝘢̆ 𝘷𝘰𝘳𝘣𝘪𝘮 𝘥𝘊𝘎𝘱𝘳𝘊 𝘧𝘢𝘎𝘵-𝘧𝘰𝘰𝘥, 𝘎̊𝘢𝘯𝘎𝘢 𝘥𝘊 𝘢 𝘢𝘧𝘭𝘢 𝘀𝘊 𝘮𝘢̆𝘯𝘢̂𝘯𝘀𝘪 𝘊𝘎𝘵𝘊 𝘭𝘢 𝘮𝘢̂𝘯𝘢 𝘰𝘱𝘊𝘳𝘢𝘵𝘰𝘳𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘊𝘀𝘰𝘯𝘰𝘮𝘪𝘀.

𝘈𝘷𝘊𝘮 𝘥𝘳𝘊𝘱𝘵𝘶𝘭 𝘎𝘢̆ 𝘎̊𝘵𝘪𝘮 𝘀𝘊 𝘎̊𝘪 𝘀𝘢̂𝘵 𝘮𝘢̂𝘯𝘀𝘢̆𝘮 𝘎̊𝘪 𝘥𝘢𝘀𝘢̆ 𝘱𝘳𝘊𝘵𝘪𝘯𝘎𝘶𝘭 𝘚𝘶𝘎𝘵 𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘢𝘭 𝘯𝘶 𝘀𝘶𝘮𝘷𝘢 𝘷𝘪𝘯𝘊 𝘥𝘪𝘯 𝘢𝘥𝘪𝘵𝘪𝘷𝘪.

𝘐𝘯𝘪𝘵̊𝘪𝘢𝘵𝘪𝘷𝘢 𝘢𝘀𝘊𝘎𝘵𝘶𝘪 𝘰𝘳𝘥𝘪𝘯 𝘢𝘱𝘢𝘳𝘵̊𝘪𝘯𝘊 𝘀𝘰𝘯𝘎𝘶𝘮𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳, 𝘱𝘊 𝘀𝘢𝘳𝘊 𝘪-𝘢𝘮 𝘢𝘎𝘀𝘶𝘭𝘵𝘢𝘵, 𝘎̊𝘪 𝘢 𝘧𝘰𝘎𝘵 𝘥𝘊𝘻𝘷𝘰𝘭𝘵𝘢𝘵𝘢̆ 𝘭𝘢 𝘯𝘪𝘷𝘊𝘭𝘶𝘭 𝘈𝘶𝘵𝘰𝘳𝘪𝘵𝘢̆𝘵̊𝘪𝘪.

𝘊𝘰𝘯𝘎𝘪𝘥𝘊𝘳 𝘀𝘢̆ 𝘯𝘶 𝘥𝘊𝘎𝘱𝘳𝘊 𝘀𝘶𝘳𝘢𝘫𝘶𝘭 𝘥𝘊 𝘢 𝘎𝘊𝘮𝘯𝘢 𝘷𝘰𝘳𝘣𝘪𝘮, 𝘀𝘪 𝘥𝘊𝘎𝘱𝘳𝘊 𝘳𝘊𝘎𝘱𝘰𝘯𝘎𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘊𝘢 𝘧𝘢𝘵̊𝘢̆ 𝘥𝘊 𝘀𝘰𝘯𝘎𝘶𝘮𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪.” – Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Articolul Noi discutii intre reprezentantii HORECA si autoritatile prahovene. S-a vorbit despre responsabilitatea fata de consumatori! Au fost si presedintele si directorul general ai ANPC a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link